Jaren '60

Het is 1965 wanneer Piet Dekker werkzaam is als adjunct-directeur bij een grote snoepfabriek in Roosendaal. Regelmatig liep hij tegen de uitdaging aan dat leveranciers verkeerd verpakkingsmateriaal aanleverden. Problemen die pas aan het licht kwamen, wanneer er daadwerkelijk verpakt moest worden en levertijden gehaald dienden te worden.
Piet was nooit te beroerd om hard te werken en nam het heft in eigen hand. In een kleine loods in Roosendaal werd Extenso opgericht, naast zijn drukke baan in de snoepfabriek. De naam Extenso is afkomstig uit het Latijn:

“In extenso: In zijn geheel; op uitgebreide manier; zonder ook maar een detail weg te laten; volledig.”

Eerste bedrijfslogo

Geheel passend bij zijn perfectionistische karakter, streefde Piet Dekker altijd naar de beste kwaliteit van product én service, en koos derhalve voor de naam Extenso.

Het eerste bedrijfspand in Roosendaal, jaren ’60.

Jaren ’80 en ‘90

Door de goede kwaliteit en service groeide het klantenbestand en steeds vaker sprong zoon Hans bij. In 1986 nam Hans na het overlijden van zijn vader Extenso over en liep door de groei al gauw tegen de beperkingen aan van de kleine loods in Roosendaal. Om die reden werd in 1990 een groter bedrijfspand in Wouw betrokken, om de groei aan te kunnen. Extenso specialiseerde zich in het stansen, herwikkelen en snijden van papier, karton en folie.

Het bedrijfspand in Wouw na de verhuizing, 1990.

Het bedrijfspand in Wouw na de verhuizing, 1990.

Jaren ‘00

Ondanks de groei bleef Extenso een no-nonsensebedrijf: doen wat is afgesproken, grote flexibiliteit, kwaliteit en directe contacten. Het klantenbestand groeit verder en de geschiedenis herhaalt zich wanneer de oudste zoon van Hans buiten school- en studietijd om regelmatig bijspringt. Ook hij leert zo op vroege leeftijd de kneepjes van het vak.

2015

Het 50-jarig jubileum voor Extenso. Wat ooit diende als noodoplossing voor een snoepfabriek, is inmiddels een toonaangevend bedrijf geworden op het gebied van stanswerk, herwikkelen en snijden voor vele bedrijven uit o.a. de verpakkings-, levensmiddelen- en bouwindustrie.

2023

Verhuizing naar het nieuwe bedrijfspand in Etten-Leur.

Toekomst

De naam Extenso betekent niet voor niets ‘uitvoerig’: Waarschijnlijk had Piet Dekker het bij de oprichting nooit kunnen bevroeden, maar ook na bijna 60 jaar en met inmiddels de derde generatie aan het roer, ligt het vizier van Extenso op de toekomst, met als specialisme stanstechniek.

Huidig logo

Diensten